« התחילו בהרשמה כאן   נפתחה ההרשמה לשנת 2023   |   הקדימו להירשם 055-3079714
çæåø ìãó äáéú
סיפורים וטרינריים
כיסנאי קפוא


 

 

באחד מימי החורף הקרים לאחרונה, קיבלתי שיחת טלפון בהולה השכם בבוקר. הבחור בשפופרת נשמע מבוהל ולחוץ. האם תוכל לעזור לי דוקטור? שאל במצוקה, בוודאי , עניתי, מה אני יכול לעזור לך?

אני מתגורר באחת ההתנחלויות המבודדות בסמוך לשכם, אני תלמיד שלך לשעבר, ועוסק לפרנסתי בטיפול בעזרת בעלי חיים. הבוקר התעוררתי ובדקתי את נקבת הכיסנאי שלי shugar glider  ומצאתי אותה קפואה, בלי דופק ונשימה... מה אתה ממליץ לי לעשות?

ולאלה מבין הקוראים שלא יודעים במה המדובר להלן הסבר קצר:

 

חיה זו נקראת בעברית כיס-סנאי- דואה, ובקיצור "כיסנאי". זוהי חיית כיס שמוצאה ביערות צפון ומזרח אוסטראליה, באיי טאסמניה, גינאה החדשה וארכיפלג  ביסמארק. הם מחבבים במיוחד עצי אקליפטוס.

אלה בעלי חיים ליליים, הנוהגים לנמנם במשך היום בקיניהם הקטנים, ולשחר לטרף בשעות הערב והלילה. מזונם מורכב מחרקים וחסרי חוליות קטנים. בנוסף הם ניזונים ממוהל עצים, וצוף פרחים. יש להם כפל עור בין רגליהם הקדמיות לאחוריות, והם מסוגלים לקפץ ולדאות מעץ לעץ. חיצונית הם דומים לסנאי, ומכאן שמם, אלה שהם אינם מכרסמים, אלא שייכים לסדרת חיות הכיס, כאמור.

 

לא היה לי הרבה זמן לחשוב, לכן הסברתי לו , טלפונית איך לבצע החייאה לבבית, ולנשוף בעדינות לתוך פיה של החיה הקטנה. למען האמת, הייתי סקפטי למדי, וסברתי שהיא כבר מתה, אולם להפתעתי אחרי מספר דקות הבחור דיווח לי בשמחה ובחשש כי היא חזרה לנשום, אם כי באופן שטחי וחלש.

כעת, הסברתי, לך מייד ולבש את הסוודר הכי עבה שיש לך בארון הבגדים, ושים את החיה העדינה ישר על לוח ליבך , מתחת לגופייה ולסוודר , כך שהיא תרגיש את חום גופך מחד ואת פעימות ליבך מאידך.

תוך כדי ביצוע פעולות אלה, הוריתי לו להכין משקה מעורר, כוס מי עדן פושרים עם כפית גדושה של סוכר וכמה גרגרי מלח בודדים. הוריתי לו להזליף מעט מהתערובת כל חמש דקות לפיה של הכיסנאית.

שעה לאחר מכן התקשר אליי שוב הבחור, שמח וטוב לב, ודיווח לי שמצבה השתפר פלאים, וכי היא חיונית ושמחה כמימים ימימה.

היות והכיסנאי פעיל מאוד בלילה , מן הסתם שבשעה מוקדמת בבוקר הוא הלך לישון.

מנסיוני עם בעל חיים זה , שנתו בבוקר לעיתים מאוד עמוקה ודי קשה להעיר אותו, אולם יחד עם תנאי קור קיצוניים, בהחלט ייתכן מצב של היפותרמיה, העלולה להסתיים בקפיאה ומוות.

 

אני חייב להגיד לך דוקטור, את נושא החום ומי הסוכר הבנתי. אבל עם הקטע של הדופק הדהמת אותי לחלוטין. למה אתה חושב שזה חיוני? הסברתי לו שככל שבעל החיים יותר קטן, קצב פעימות הלב יותר גדול, ושהייה בחום סמוך ללב, מדמה לחיות כיס את השהות אצל האימא הביולוגית שלהם, ולכן השילוב של פעימות לב, חום נוזלים וסוכר התברר כשילוב מנצח.

ושאלה אחרונה לי אליך דוקטור, אני מאורס ואנו עומדים להתחתן בקרוב. נראה לך שהפטנט הזה עובד גם על בני אדם...?


חזרה לכל הסיפורים הוטרינריים >>



   למעלה

 

 



קורס ספרות וטיפוח
כלבים וחתולים
קורס טיפול
בעזרת בעלי-חיים
קורס עוזר/ת לרופא וטרינר
ומנהל/ת פינות חי

נפתחה ההרשמה לשנת 2023
הקדימו להירשם 055-3079714



f      מגן דוד ירוק - אנשים למען חיות    |    מרפאה    |    מספרה    |    מכללה       מרכז מידע ורישום: עוזיאל 4, רמת גן 03-6161237